Глицеринови сапуни-описание

Глицеринов сапун

Какво съдържа

Глицериновия сапун се изработва от т.н. база /основа/ , която е  сапун с глицерин, но без оцветители и аромати.  Самата основа има съставки , които не са вредни за кожата.и служат за подобряване на пенливостта , витамини за стабилизиране , основни масла, оцветители използвани в хранителната промишленост. Добавят се ароматни естествени масла  за придадаване приятна миризма на  цветя, билкии различни плодовме и растения.Всеки производител добавя свои собствени парфюмирани добавки от различни състави. Но в по-голямата си част те се извеждат синтетично.

Какви са ползите

  • Хидратира – глицеринът е хюмектант. Освен че хидратира кожата при употреба, след това продължава да привлича влага към кожата, след като се измиете с него.
  • Нежен към кожата – има неутрално pH, също като водата. Подходящ е за хора с по-чувствителна кожа. Глицериновият сапун може да се използва за миене на лице.
  • Лекува – глицериновият сапун помага на кожата да се възстанови. Препоръчва се, ако често имате проблеми с белеща се и пукаща се кожа. Идеален е при екзема и псориазис.
  • Предпазва кожата – някои сапуни измиват естествените мазнини на кожата и така я изсушават. Качествените глицеринови сапуни предпазват кожата и я подхранват.
  • Препоръчителен през зимата – през студените зимни месеци кожата се дехидратира по-бързо. Затова глицериновите сапуни са особено препоръчителни през студените месеци.
  • Глицериновият сапун се използва за грижа за проблемната кожа, авнимателно отстранява остатъците от грим и прах от порите.
  • Натуралният глицеринов сапун е много нежен за кожата, така че може да се използва от деца и хора с кожни проблеми. Можем да измием с него цялото тяло,

 

Глицериновите сапуни са познати от близо 200 години, но в последно време се радват на особена популярност поради тяхната мекота и привлекателен външен вид. Те са с високо съдържание на глицерин, който се получава в момента на самата сапунификация на мазнините, но може да се влага и допълнително. Именно глицеринът осигурява приятното омекотяващо и овлажняващо действие върху кожата след употребата на този сапун..